Felvételivel kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők, kedves 8. osztályos felvételizők!

Az alábbiakban néhány – felvételivel kapcsolatos – fontos információra szeretnénk felhívni a figyelmet. 

A felvételi vizsga ideje: 2020. január 18. 10:00, megjelenés a helyszínen legkésőbb 9:40. 

Gyülekező: Széchényi Ferenc Gimnázium aulája. Itt tájékoztatót tartunk a vizsga menetével kapcsolatban, illetve ismertetjük a terembeosztást is. 

10:00 – 10.45 Magyar felvételi

Szünet

11:00 – 11.45 Matematika felvételi. 

 

/Az SNI-s diákok külön teremben írják a felvételit, ők a határozatuknak megfelelően az egyes vizsgarészeket hosszabb ideig írhatják. A két vizsgarész között nekik is biztosítjuk a 15 perces szünetet. (10-11.10 magyar, 11:25 – 12:35 matematika)/

A javítási-értékelési útmutató január 18-án 13 órától megtekinthető az oktatas.hu honlapra. 

Pótló írásbeli vizsga időpontja: január 23., csütörtök 14 óra Azok a tanulók írhatnak pótló felvételit, akik az előző írásbelin alapos ok miatt nem tudtak részt venni. 

Kijavított dolgozatok megtekintése: január 24., péntek, 8:00 – 16:00, Gimnázium földszint, tanácskozó terem. 

A hivatalos Értékelő lapokat – melyet a felvételi jelentkezési laphoz csatolni kell –  a barcsi diákok (vagy szülők) a Gimnázium titkárságán vehetik át személyesen február 5-én és 6-án (7:30 és 16 óra között), a vidéki diákoknak postázzuk. 

Segédeszközök, illetve egyéb szabályok: 

-Magyar felvételin segédeszköz nem használható. A feladatlapot tollal kell kitölteni. A feladatlapra a diákok felírják nevüket, születési idejüket. 

-Matematika: rajeszközökön kívül (vonalzó, körző, szögmérő) más segédeszköz nem használható (pl. számológép). A rajzokat ceruzával kell elkészíteni, mindent mást kék vagy fekete színű tollal. Nevet, születési időt fel kell írni a feladatlapra. 

A felvételihez sok sikert kívánunk!