Igazgatói köszöntő/tájékoztató

Tisztelt Szülők, kedves 8. osztályos diákok!

 

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezetőjeként köszönöm meg megtisztelő érdeklődésüket. A pálya- és ezzel együtt az iskolaválasztás nagy döntés és felelősség mind a szülő, mind a diák életében. Hogy megkönnyítsük ezt a döntést, szeretnénk megadni minden ehhez szükséges információt. Kérem Önöket, hogy olvassák át az iskolai honlapon, illetve papír alapon is megjelenő felvételi tájékoztatónkat, és amennyiben kérdés merül fel Önökben, vagy további ismeretre, esetleg tanácsra lenne szükségük, keressenek minket bátran. 

A következő tanévre azt a két tagozatot hirdetjük meg, melyre – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a legnagyobb igény mutatkozik: az angol-magyar két tanítási nyelvű képzést, illetve az angol nyelvi előkészítőt informatika tagozattal. Mindkét tagozatunk 5 éves; az első előkészítő év során heti 18 órában tanulják a diákok az idegen nyelvet több szaktanártól, illetve anyanyelvi lektoroktól. Mindkét tagozaton emelt óraszámban oktatjuk az informatikát is, hiszen nyelvtudás és informatikai ismeretek nélkül manapság lehetetlen boldogulni, felsőoktatási intézménybe bejutni. 

Természetesen egy iskola értékét nemcsak a tanórák, tagozatok, házifeladat adja meg, fontosak azok a lehetőségek, melyeket az intézmény nyújt. Nagy jelentőséget tulajdonítunk a diákcsereprogramoknak, ahol azon túl, hogy kiváló alkalom adódik a nyelvgyakorlásra, fontos emberi kapcsolatok köttetnek. Diákjaink rengeteg tapasztalattal lesznek gazdagabbak egy-egy kirándulás során. Büszke vagyok rá, hogy „Boldog Iskola” vagyunk, vagyis abban hiszünk, hogy dicsérettel, bátorítással sokkal többet érhetünk el diákjainknál, mind merev szabályokkal.  

Azt gondolom, hogy a száraz információk megismerésén túl kell, hogy testközelből érezzük meg egy iskola légkörét,  ezért arra buzdítanék mindenkit, hogy látogassanak el nyílt napunkra 2019. november 16-án, szombaton. Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt: diákot, szülőt egyaránt. 

 

Csokor Réka intézményvezető

 

Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium
7570 Barcs, Tavasz u. 3.
82/463-126
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Barcs, 2019. szeptember 24.