Igazgatói köszöntő/tájékoztató

Tisztelt Szülők, kedves Diákok!


Az alábbiakban részletes információt találnak a 2019/2020-ban induló osztályainkról – tagozatainkról -, nyílt napunkról, az iskolánk által szervezett tanulmányi versenyekről.
Idei évben – hasonlóan a tavalyihoz – csak 5 éves képzéseket hirdetünk meg, vagyis minden tagozatunk nyelvi előkészítővel indul, ún. 0. évfolyammal.
Valljuk, hogy a mai világban nyelvtudás és informatikai ismeretek nélkül nem lehet boldogulni, éppen ezért az előkészítő évben ezekre helyezzük a hangsúlyt.
Angol és német két tanítási nyelvű tagozatunknak már hagyománya van, előbbi 18 évvel ezelőtt indult, utóbbi pedig 28 éves múlttal büszkélkedhet.
A nyelvi előkészítős tagozataink tavalyi évben újultak meg: akkor hirdettük először az olasz nyelvi előkészítőt, illetve az angol nyelvi előkészítőt emelt informatikával vagy emelt némettel. Ezeket idei évben erősíteni kívánjuk.
Várunk minden 8. osztályost, akinek céljai közt szerepel az érettségi megszerzése, a továbbtanulás, illetve használható nyelvtudásra vágyik. Nyugodt szívvel állíthatom, hogy iskolánk biztosítja ehhez a feltételeket, és a biztonságot nyújtó, családias légkört.


Csokor Réka intézményvezető


Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium
7570 Barcs, Tavasz u. 3.
82/463-126
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Barcs, 2018. szeptember 25.