Igazgatói köszöntő/tájékoztató

Tisztelt Szülők, kedves 8. osztályos diákok!

 

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezetőjeként köszönöm meg megtisztelő érdeklődésüket. A pálya- és ezzel együtt az iskolaválasztás nagy döntés és felelősség mind a szülő, mind a diák életében. Hogy megkönnyítsük ezt a döntést, szeretnénk megadni minden ehhez szükséges információt. Kérem Önöket, hogy olvassák át az iskolai honlapon, illetve papír alapon is megjelenő felvételi tájékoztatónkat, és amennyiben kérdés merül fel Önökben, vagy további ismeretre, esetleg tanácsra lenne szükségük, keressenek minket bátran. 

A következő tanévre két osztályt - három tagozatot - hirdetünk meg: legnagyobb népszerűségnek az angol-magyar két tanítási nyelvű képzésünk örvend, ahová egy nagyobb osztálynyi diákot várunk. Ezen a tagozaton 5 év alatt szerezhetnek tanulóink két tanítási nyelvű érettségit, felsőfokú nyelvvizsgát. A másik osztályunkba járók 4 év alatt végeznek; itt lehetőség van az emelt szintű angol tagozat és az általános gimnáziumi képzés közül választani, ez utóbbin az informatikát tanulják emelt óraszámban a tanulók.   

Természetesen egy iskola értékét nemcsak a tanórák, tagozatok, házifeladat adja meg, fontosak azok a lehetőségek, melyeket az intézmény nyújt. Sajnos a járványügyi helyzet sok mindenben korlátoz bennünket is: a tőlünk megszokott diákcsereprogramok, sok-sok kirándulás most szünetel – reméljük nem túl hosszú időre. Hiszünk benne, hogy a tapasztalás a legfőbb forrása a fejlődésnek, tanulásnak, ezért igyekszünk sokfajta lehetőséget kínálni diákjainknak, ezek után csak rajtuk áll, hogy mennyire tudnak vagy akarnak élni a lehetőséggel. 

Amire büszkék vagyunk, az a diákokhoz való humánus hozzáállás, a jó tanár-diák kapcsolat, a családias légkör. Nemcsak a száraz tananyagot igyekszünk „lenyomni a diákok torkán”, de a lelkük ápolására is gondot fordítunk. 

Várjuk Önöket nyílt napunkon október 2-án szombaton, illetve akinek nincs lehetősége ezen személyesen részt venni, november 13-án erre az online térben is adódik alkalom. 

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel, addig is állunk rendelkezésükre telefonon (82/463-326) vagy e-mailben (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 

Csokor Réka igazgató 

 

Barcs, 2021. szeptember 21.