Igazgatói köszöntő/tájékoztató

Tisztelt Szülők, kedves 8. osztályos diákok!

 

A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium intézményvezetőjeként köszönöm meg megtisztelő érdeklődésüket. A pálya- és ezzel együtt az iskolaválasztás nagy döntés és felelősség mind a szülő, mind a diák életében. Hogy megkönnyítsük ezt a döntést, szeretnénk megadni minden ehhez szükséges információt. Kérem Önöket, hogy olvassák át az iskolai honlapon, illetve papír alapon is megjelenő felvételi tájékoztatónkat, és amennyiben kérdés merül fel Önökben, vagy további ismeretre, esetleg tanácsra lenne szükségük, keressenek minket bátran. 

A következő tanévre azt a két tagozatot hirdetjük meg, melyre – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a legnagyobb igény mutatkozik: az angol-magyar két tanítási nyelvű képzést, illetve az angol nyelvi előkészítő tagozatot

Mindkét tagozatunk 5 éves; az első előkészítő év során heti 18 órában tanulják a diákok az idegen nyelvet több szaktanártól, illetve anyanyelvi lektoroktól. Mindkét tagozaton emelt óraszámban oktatjuk az informatikát is, hiszen nyelvtudás és informatikai ismeretek nélkül manapság lehetetlen boldogulni, felsőoktatási intézménybe bejutni. 

Természetesen egy iskola értékét nemcsak a tanórák, tagozatok, házifeladat adja meg, fontosak azok a lehetőségek, melyeket az intézmény nyújt. Sajnos a járványügyi helyzet sok mindenben korlátoz bennünket is: a tőlünk megszokott diákcsereprogramok, sok-sok kirándulás most szünetel – reméljük nem túl hosszú időre. Hiszünk benne, hogy a tapasztalás a legfőbb forrása a fejlődésnek, tanulásnak, ezért igyekszünk sokfajta lehetőséget kínálni diákjainknak, ezek után csak rajtuk áll, hogy mennyire tudnak vagy akarnak élni a lehetőséggel. 

Amire büszkék vagyunk, az a diákokhoz való humánus hozzáállás, a jó tanár-diák kapcsolat, a családias légkör. Nemcsak a száraz tananyagot igyekszünk „lenyomni a diákok torkán”, de a lelkük ápolására is gondot fordítunk. 

Ebben a tanévben – a szigorú előírások miatt – nem tudunk személyesen találkozni nyílt napunkon, de minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az érdeklődők megismerhessék Intézményünket: a tagozatokat, diákéletet, egyéb lehetőségeket. 

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel, addig is állunk rendelkezésükre telefonon (82/463-326) vagy e-mailben (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 

Csokor Réka igazgató 

 

Barcs, 2020. október 5.