Országos Angol Nyelvi Verseny 9 és 10. osztályos tanulók számára (2019/2020)

VERSENYKIÍRÁS A 2019/2020-AS TANÉVRE


 

Változás!

(2020.03.30.)

Kedves Döntőseink, tisztelt felkészítő tanárok!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy Országos Angol Nyelvi Versenyünk döntőjét április 24-én sajnos nem tudjuk megtartani. Keressük a megoldást, hogy milyen módon lehetne sort keríteni rá mégis; amint megtaláltuk a megoldást, jelentkezünk. A verseny a Nemzeti Tehetségprogram keretén belül valósul meg, így nem csak rajtunk múlik a dolog, ezért kérjük türelmüket és megértésüket.

Csokor Réka
intézményvezető


 

Az Országos Angol Nyelvi Verseny feladatlapjait a nevezett iskolák a verseny napján (01.23), reggel 9 óráig kapják meg, a nevezés során megadott e-mail címre.

.pdf

Országos Angol Nyelvi Verseny 2019/2020 megoldókulcs

Letöltés

 

.pdf

VERSENYKIÍRÁS A 2019/2020-AS TANÉVRE

Letöltés

A verseny címe: Országos Angol Nyelvi Verseny 9 és 10. osztályos tanulók számára
A verseny meghirdetője: a Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium
A verseny célja: A tanulók alkalmazható nyelvtudásának fejlesztése és mérése

A verseny kategóriái korcsoportok szerint: gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakközépiskolák 9. és 10. évfolyama.

A verseny kategóriái iskolaszintek szerint:

-       1. kategória: 9. évfolyamosok (akik 1 éve tanulják az angol nyelvet a középiskolában, idetartoznak a hatosztályos és nyolcosztályos gimnáziumok 9. évfolyamos tanulói)

-       2. kategória 10. évfolyamosok (akik 2 éve tanulják az angol nyelvet a középiskolában, idetartoznak a hatosztályos és nyolcosztályos gimnáziumok 10. évfolyamos tanulói)

A 2. kategóriába tartoznak azok a 9. évfolyamos tanulók is, akik középiskolában már 2 éve tanulják a nyelvet, ha első évüket nyelvi előkészítő osztályban teljesítették.

A jelentkezés és a részvétel feltételei: A megadott határidőig jelentkezni kell a résztvevő iskola e-mail címéről, a lent megadott elektronikus űrlap segítségével.

A versenyre sajátos nevelési igényű tanulók is jelentkezhetnek. Ennek tényét, pontos típusát kérjük jelezni, hogy megfelelő szervezési feltételeket tudjunk biztosítani.

A versenyen való részvétel kizáró okai:

-     angol anyanyelvűség (ha bármely szülő angol anyanyelvű), vagy angol nyelvterületről származás kizáró ok!

-     egy vagy több tanéves angol nyelvterületen közoktatási intézményben teljesített tanulmányok (egy tanév – 10 hónapnak felel meg),

-     ha középiskolában 9. osztálytól kezdődően már három vagy annál hosszabb ideje tanulja az angol nyelvet (pl.: nem jelentkezhetnek a 11., 12. és 13. évfolyamos tanulók, valamint azok a 10. évfolyamos tanulók, akik 9. évfolyamon nyelvi előkészítőben tanultak angol nyelven).

Fontos!

A versenyre csak 9. és 10. osztályosok jelentkezését várjuk. Akik nyolc – és hatosztályos gimnáziumi tanulmányokat folytatnak, azoknak az 5-8. illetve a 7-8. osztályokat NEM KÖZÉPISKOLAI TANULMÁNYNAK tekintjük.

A verseny témája, ismeretanyaga, felkészüléshez felhasználható irodalom:

Az írásbeli forduló (1. forduló): szövegértési feladatok gyűjteménye, cloze tesztek, napilapok.

A szóbeli (országos) fordulóra: egy autentikus irodalmi mű (regény) elolvasása kb. 200 oldal terjedelemben, valamint hallott szövegértést mérő feladatsorok.

 

 

A nevezés módja: 

Csak elektronikusan lehet nevezni az alábbi űrlap segítségével:

https://docs.google.com/forms/d/1vEmdqM3LSyIc6iaWQFRvhn0L5o7vn5GfnYSMdMurHWs/edit?usp=sharing

Diákok, saját e-mail címről nem nevezhetnek, csak iskoláik hivatalos képviselői nevezhetik őket az iskola e-mail címéről a fenti, elektronikus kérdőívgyűjtőrendszer segítségével.

Kérjük, hogy lehetőség szerint a sulinetes e-mail címeket kerüljék, mert a későbbiekben a csatolmányok küldése és fogadása nem garantált.

Nevezési díj: NINCS                       

A nevezés határideje: 2020. 01. 10.

Fordulók:

1. forduló: 2020.01.23. Saját iskolában írja minden nevezett diák (cloze teszt, olvasott   szövegértés, irányított fogalmazás).

     Időtartam: 120 perc (14.00 órától)

Döntő: (2. forduló): már a szóbeli forduló – országos, ideje: 2020.04.24. Helyszíne: Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium (7570 Barcs, Tavasz u. 3.)

    Előzőleg elolvasott autentikus olvasmányról kötetlen beszélgetés; hallás utáni szövegértés

A továbbjutás feltétele, a továbbjutottak értesítésének módja az egyes fordulókból: Az írásbeli fordulón a megoldókulcsban szereplő pontszám elérése és a kellő hosszúságú fogalmazás megírása.

A megoldókulcsot a versenyt követő napon, iskolánk honlapján tesszük közzé.

Évfolyamonként a 25-25 legjobb százalékos eredményt elért tanulók kerülnek be a szóbeli fordulóba, ami egyben a döntő.

A továbbjutó versenyzőket az alábbi időpontig értesítjük: 2020. február 28.

Az eredmények közzétételének módja: A Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium honlapja: www.szechenyi-barcs.sulinet.hu

Díjazás: 1-10. helyezett diák és tanár minden kategóriában oklevél és tárgyi ajándék

              11-25. helyezett mindkét kategóriában oklevél

A szervezők elérhetősége: Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium, 7570 Barcs, Tavasz utca 3.; Telefon: 82/463 326 (Titkárság, illetve Papp Roland angol munkaközösség-vezető)

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        honlap: www.szechenyi-barcs.sulinet.hu

 

Tisztelettel várjuk diákjai jelentkezését!

 

 

Barcs, 2019. 12. 03.