Belgiumban jártunk

 
Az iskolai cserediákprogram keretén belül, belga cserediákok érkeztek iskolánkba. Az az egy hét annyira jól sikerül, hogy alig vártuk, hogy kiutazhassunk Belgiumba hozzájuk.
Már az első napon sok élménnyel gazdagodtunk. Sokan közülünk az út során próbálhatták ki a repülés élvezetét is. Amikor Geelbe értünk, a cserediákjaink és szüleik vártak ránk az iskolájuknál. Süteményekkel és innivalóval fogadtak minket, ezenkívül megkaptuk a mi kis „Bibliánkat”, ami tartalmazta részletesen a programokat, utasításokat, térképeket és a szabályzatot. Továbbá mindenki kapott névkártyát is, ami mindenkinek a saját országa zászlajával volt ellátva és a csoportbeosztásokkal, mivel Európa Hetet tartottak. Így több ország is részt vett ebben a programban: két olasz (Bari és Marsala), egy német (Ahaus) és egy lengyel (Opole) csoport. Mindannyian izgatottak voltunk, hogy milyen lesz az első találkozás a családdokkal, de mint az később kiderült, mindenki már elsőre megtalálta a hangot a befogadó családokkal.
A hét során közös projekteken dolgoztunk, sportprogramokon vettünk részt, például lehetőségünk volt kajakozni, mini golfozni, fallabdázni, tollasozni, pingpongozni és focizni is (már ha oda tudtunk férkőzni a focirajongó olaszok közé). Biciklivel jártunk suliba, továbbá minden résztvevő ország jellegzetes táncát is megtanulhattuk, amit minden este gyakorolhattunk az összejövetelek alkalmával. Két belga városba, Gentbe és Brüsszelbe is ellátogattunk. Ezek az események hozzájárultak ahhoz, hogy ismeretségeket, barátságokat kössünk különböző nemzetek diákjaival és gyakorolhassuk az angol nyelvet is.
Utolsó napon egy show-val zártuk a hetet, amin minden országnak elő kellett adnia egy műsorszámot, amit a fogadó családok is megtekinthettek. A műsor közben kiderült számunkra, hogy nagyon népszerűek lettünk az eltelt hét alatt, mert állandó bekiabálásokkal színesítették megjelenéseinket a programban résztvevő diákok. Ahogy az utolsó este, úgy az eltelt héten is mindig fergeteges volt a hangulat.
Az érzékenyre sikerült búcsú után, folytattuk a népdaléneklés heti hagyományát, amely hazafelé átsegített minket a szomorú hangulaton.
Szabó Rebeka (11.c)

 

Ez a tartalom elérhető Facebook oldalunkon is:
„Belgiumban jártunk” (Facebook)