Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium

Elektronikus napló (Kréta)

ekreta logo

NyelvVizsgahely

languagecert logo

Nagykövet iskolája

epas

bge logo

BGE bázisiskolája lettünk

Logók

angol-logo

hatartalanul

Határtalanul! -> beszámoló

boldogiskola

dok 1

Széchényi Ferenc Gimnázium diákönkormányzata

logo a

Széf Széchényi Filmklub youtube csatorna

Felhasználói menü

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa89
mod_vvisit_counterTegnap305
mod_vvisit_counterA héten394
mod_vvisit_counterMúlt héten4163
mod_vvisit_counterHónapban10851
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10970
mod_vvisit_counterÖsszesen1302584
Oldalainkat 7 vendég böngészi

Mazsorett

A barcsi Vénusz Mazsorett Csoport 2002-ben alakult iskolánk tanulóiból Tóthné Láng Éva vezetésével. A csapat kezdetek óta együtt dolgozik a Barcsi Városi Fúvószenekarral. Közös munkájuknak köszönhetően rendszeresen fellépnek a városi illetve a környékbeli rendezvényeken, illetve hazai és nemzetközi fúvószenei és mazsorett fesztiválokon. Állandó résztvevői a Balatonkeresztúri fúvós és mazsorett találkozónak, illetve szoros kapcsolatot ápolnak a horvátországi daruvári és viroviticai zenekarral és mazsorett csoportokkal. A barcsi fúvósok és mazsorettesek legutóbb Hamburgban vettek részt egy nemzetközi fesztiválon.

A mazsorett csoport repertoárjában a fúvószenén túl szerepelnek könnyűzenére készített koreográfiák is, így a tradicionális indulók hagyományos elemei mellett színpadra kerülnek latinos és modern tánc elemekkel tarkított produkciók is.

A csapat 2010-ben a Siófokon megrendezett Eszközös Táncok Koreográfia Versenyén Genezis című produkciójával első helyezést ért el. Ugyanebben az évben a lányok a Keszthelyi Helikoni Ünnepségen mozgásművészet-modern tánc kategóriában ezüst fokozatot értek el.

Iskolánk mazsorettesei rendszeres résztvevői a Siófoki Országos Vándorkupa Versenynek, melyen az utóbbi években számos dobogós helyezést szereztek, nemcsak csoportos, hanem szóló és páros kategóriában is. 2011-ben és 2012-ben is a számos első helyezés mellett, a csoport megnyerte a verseny fődíját is, azaz a legtöbb pontszámot elért csoportos produkcióért járó vándorkupát.