Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium

Elektronikus napló (Kréta)

ekreta logo

NyelvVizsgahely

languagecert logo

Nagykövet iskolája

epas

bge logo

BGE bázisiskolája lettünk

Logók

angol-logo

hatartalanul

Határtalanul! -> beszámoló

boldogiskola

dok 1

Széchényi Ferenc Gimnázium diákönkormányzata

logo a

Széf Széchényi Filmklub youtube csatorna

Felhasználói menü

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa73
mod_vvisit_counterTegnap305
mod_vvisit_counterA héten378
mod_vvisit_counterMúlt héten4163
mod_vvisit_counterHónapban10835
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10970
mod_vvisit_counterÖsszesen1302568
Oldalainkat 15 vendég böngészi

Határtalanul!

 

BARCS-SZÉKELYUDVARHELY 2015


Iskolánk a Határtalanul! program támogatásával a 2014/15-ös tanévben felújította több évtizedes kapcsolatát a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziummal. A 9C osztály áprilisban Székelyudvarhelyre látogatott, ahol szíves fogadtatásban részesültünk. Meglátogattuk Tamási Áron szülőházát Farkaslakán, elutaztunk Segesvárra és Marosvásárhelyre, Székelyvarságon kirándultunk a Csorgó-kőhöz és megnéztük, hogyan dolgozik az utolsó zsidelykészítő mesterek egyike. Parajd és Szováta sem maradhatott ki a programunkból, ahol megnéztük a sóbánya hatalmas termeit és a sókanyont.

Júniusban visszafogadtuk udvarhelyszéki testvérosztályunkat. Szigetvár, Pécs, a Zsolnay negyed, az Abaligeti barlang és a Duna-Dráva Nemzeti Park Drávatamási Fogadóközpontja szerepelt a meglátogatott helyek között. Sok „vizes” programot terveztünk, voltunk a Barcsi Fürdőben, a Dráva parti strandon, ahol az Evezős Szakosztály jóvoltából vendégeink kipróbálhatták a kenuzás örömeit, végül a csapat megmártózhatott a Balatonban is.

A találkozó során diákjaink a bútorfestés technikáját gyakorolva díszkorongokat készítettek, illetve kiállítást szerveztünk az átaluk összeállított montázsmunkákból is.

Tanár és diák sok szép emlékkel gazdagodott a két út során, élményeinket Sebők Tibor 9C-s diák foglalta össze egy kisfilmben. Kérjük, tekintsék meg!