BESZÁMOLÓ 2016/2017

 

Ebben a tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal rendelkező angol nyelvi versenyünk tehetséges tanulóknak. Még több iskola jelentkezett az idén – az ország 36 iskolájából 976 diák mérte össze tudását ebben a kétfordulós versenyben.

Az I. forduló (2017. 01. 24.) írásbeli feladatait: szövegértés, fogalmazás, szöveg kiegészítés minden nevezett diák a saját iskolájában írta meg, majd a megfelelő pontszámot elért tanulók feladatlapját elküldték iskolánkba, ahol az angol nyelvi munkaközösség kijavította a fogalmazásokat, és rangsorolta a tanulókat mindkét kategóriában az I. forduló elért eredménye alapján. A legmagasabb pontszámot elért 25-25 diákot hívtuk be az országos döntőbe, amelyet Barcson a Széchényi Ferenc Gimnáziumban rendeztünk 2017. 04. 21-én.

A II. fordulóban egy előzőleg elolvasott, autentikus olvasmányról kötetlen beszélgetést folytattak a diákok a zsűrivel, valamint egy hallás utáni szövegértést kellett megoldaniuk. Minden diák oklevelet, tollat, az 1-3. helyezett diákok mindkét kategóriában könyvutalványt, 1-3. helyezett felkészítő tanárok mindkét kategóriában szintén könyvutalványt kaptak.

Az összes diák magas szintű nyelvi tudásról tett tanúbizonyságot, valamint idén is azt a következtetést vontuk le, hogy nagy szükség van ezekre a megmérettetésekre.

A versenyzésen kívül a távolról ideérkező diákok és kísérőik megismerhették csodaszép régiónkat, városunkat és a páratlan szépségű Drávát.

angol-logo

dscf1586

dscf1593

dscf1607