EUfória

„EUfória” Jelentkezési lap:

.pdf

„EUfória” Jelentkezési lap

Letöltés

„EUfória” versenykiírás:

.pdf

„EUfória” versenykiírás

Letöltés

 „EUfória” vetélkedő 7-8. osztályosoknak

Kedves 7-8. osztályos Diákok!

Barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium – mely 2017-ben az Európai Parlament Nagykövet Iskolája lett - sok szeretettel vár benneteket egy izgalmas csapatversenyre, mely az Európai Unióról szól, és melynek az „EUfória” nevet adtuk.

A verseny 2 fordulóból áll: az első forduló feladatait otthon vagy az iskolában internet segítségével oldhatjátok meg; a második forduló a döntő, ahová a legjobb csapatokat hívjuk meg (maximum 10 csapatot). A döntő helyszíne a Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium; időpontja az iskola Európa Napja, előreláthatóan 2018. április 20., péntek.

A döntős csapatok oklevélben és tárgynyereményben részesülnek. Emléklapot minden versenyző kap a verseny végén.

A versenyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. A csapattagok 7. vagy 8. osztályosok lehetnek.

Kedves Felkészítő Tanárok!

 

Kérjük Önöket, vegyenek részt diákjaikkal idén először megrendezésre kerülő Európai uniós vetélkedőnkön, mely izgalmas kísérlet számunkra is.

Iskolánk – ahogy azt korábban írtam – 2017-ben az országban 24 másik középiskolával együtt - elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet, mely program lényege, hogy egy kicsit közelebb hozza az Európai Uniót a diákokhoz, hiszen még a középiskolás korosztály is igen hiányos ismeretekkel rendelkezik a szervezetről, mely mindennapjaink része.

A programban egy szenior és több junior nagykövet dolgozik iskolánként, vagyis egy koordináló tanár munkáját diákok segítik. Így van ez nálunk is. Munkámat 12 diák segíti, akik részt vettek a feladatok összeállításában is.

A feladatokat úgy válogattuk össze, hogy a diákok kis tanári segítséggel meg tudják azokat oldani az internetet böngészve. Vannak feladatok, melyeknél a kreativitásra is szükség lesz.

A döntőbe jutott csapatoknak a felkészüléshez biztosítjuk a szükséges szakirodalmat (nyomtatott prospektusokat, honlapok elérhetőségét).

 

 

Jelentkezési határidő: 2017. december 15., péntek

 

Első online forduló feladatait december 22-ig küldjük ki a csapatoknak.

Beküldési határidő: 2018. február 28.

 

2. forduló (döntő):

Határidő: 2018. április 20., péntek

 

Jelentkezés módja e-mailben: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Ha kérdésük merül fel, állunk rendelkezésükre.

 

 

 Csokor Réka

programkoordinátor
intézményvezető