Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium

Elektronikus napló (Kréta)

ekreta logo

NyelvVizsgahely

languagecert logo

Nagykövet iskolája

epas

bge logo

BGE bázisiskolája lettünk

Logók

angol-logo

hatartalanul

Határtalanul! -> beszámoló

boldogiskola

dok 1

Széchényi Ferenc Gimnázium diákönkormányzata

logo a

Széf Széchényi Filmklub youtube csatorna

Felhasználói menü

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa28
mod_vvisit_counterTegnap305
mod_vvisit_counterA héten333
mod_vvisit_counterMúlt héten4163
mod_vvisit_counterHónapban10790
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10970
mod_vvisit_counterÖsszesen1302523
Oldalainkat 9 vendég böngészi

Bemutatkozás

Az iskola Barcs város központjában, jól megközelíthető helyen, 25680 m-es területen, egy modern épületben működik (hasznosítható alapterülete 2.627 m2). Rendelkezik díszköves belső udvarral, zöld területtel, parkkal, sportpályával.

g1

Intézményünkben 1984-ben indult meg az oktatás, és 1987 óta működik a ház falain belül a középiskola.  1990-ben épült a kollégium, melynek alapterülete mára 1884 m2-re bővült. Ugyanebben az évben vette fel az intézmény Széchényi Ferenc nevét. A névválasztásnál indítékként szerepelt Széchényi kultúrát támogató, iskolát építő tevékenysége, valamint a család kötődése Barcshoz és a város környékéhez.

1961 – 79. között működött már gimnáziumi oktatás Barcson. 1984-ben ismét elkezdődött ez az oktatástípus a városban, vállalva mindazt, ami elődje múltjából továbbvihető.

g2

 

Az intézmény képzési kínálata az elmúlt években letisztult. Mára kizárólag gimnáziumi tagozatokkal rendelkezünk: német-magyar két tanítási nyelvű tagozatunk 1990 óta, angol-magyar két tanítási nyelvű tagozatunk 2000-től működik töretlen népszerűséggel. Nyelvi előkészítő (német, angol), illetve általános gimnáziumi tagozatot is hirdetünk évről-évre. 
A helyi és a régiós igényeket figyelembe véve az érettségire és a továbbtanulásra való felkészítés mellett elsősorban az idegen nyelvek emelt szintű oktatására és az informatikai ismeretek bővítésére helyezzük a hangsúlyt. Célunk, hogy tanulóink az iskola elvégzése után egyénileg hasznos és társadalmilag érvényes tudás birtokában konstruktív életvezetésre legyenek képesek.